Zakelijk

Stress zorgt voor onaangename spanningen in het lichaam en beïnvloedt daardoor de werkprestaties. In 1 op 1 sessies leer je je aandacht beter verdelen, je stressniveau te verlagen, zodat je ontspannen, effectief en met meer focus functioneert.

Ieder mens is uniek, waar ligt jou stress?

In een zogenaamd balans gesprek gaan we op zoek naar het stress gehalte van je verschillende levensdomeinen. We gaan op zoek naar jouw persoonlijke stressbronnen.

Fijne collega’s compenseren niet de lastige klanten. Daarnaast resulteert een wereldbaan en een slechte situatie thuis in disbalans.

Minder stress, minder ziekteverzuim!

Als ondernemer wil je zelf graag beter presteren of je werknemers meer laten renderen. Iedereen ervaart veelal op meerdere vlakken stress. Natuurlijk is een beetje stress niet erg. Het kan zelfs tot betere resultaten leiden. Echter is te veel stress verre van goed voor je lichamelijke en mentale gezondheid. De sleutel tot ontspannen, effectief en gefocust werken wordt niet alleen bepaalt door werkomstandigheden. Levensdomeinen zoals gezin, familie en hobby’s spelen een essentiële rol om “overall” gelukkig te zijn en tot hogere prestaties te komen. Een gevoel van welbevinden, rust en ontspanning zijn een belangrijke voorwaarde om creatief en energiek in het leven te staan.

Werk en privé in balans!

Werk en privé zijn twee keerzijden van dezelfde medaille. Beiden moeten goed geregeld zijn, ofwel in balans. Werkstress kan thuis voor spanning zorgen en andersom natuurlijk ook. In een balansgesprek gaan we op zoek naar de bronnen van de stress, zodat deze kunnen worden aangepakt. Zit je namelijk lekker in je vel, dan kun je vanuit een goede uitgangspositie werken, en als je werk goed georganiseerd is, kom je opgewekt thuis. Door in de domeinen werk en privé een juiste balans te vinden creëer je meer rust voor jezelf en een betere grip op je leven.

 

Wat komt er aan bod?

 1. De (diepere) oorzaak van jou ”vastlopen”;
 2. Kracht, focus en effectiviteit;
 3. Inzicht in jouw grootste stressbronnen (vaak een verrassing).

 

Wat leer je?

 1. Uitzoeken wat voor jou echt belangrijk is;
 2. Simpele trucss en tips om stress te ontladen;
 3. Afrekenen met karaktertrekken als:
  – uitstelgedrag
  – control issues
  – verkeerde verwachtingen

 

Resultaat na de training

 1. Een persoonlijke werk/privéplan op maat;
 2. Bezieling, creativiteit en flow in al je bezigheden;
 3. Meer focus en effectiviteit.

Interesse in deze training? Meld je dan hier aan!

Training stressreductie zakelijk leven